Pruimentaart
Eerste recept in het Nederlands............Ik probeer !!!!
Dit recept is een soort van Far met Pruimen.....Een taart van mijn jeugd !!!
Voor 8 mensen :
250 gr Gedroogde Pruimen uit Agen
3 Eieren250 gr bruine Suiker
250 gr Tarwebloem ( U kunt het ook met kastanjebloem bereiden )
250 gr Melk
100 gr gesmolten Boter
1/2 Sinaasappel
2 Zakjes thee
Bakpoeder, Zout
Recept :
Wijk de vorige avond de gedroogde Pruimen in een lichte siroop met de theezakjes en de in stukjes gesneden sinaasappel .
Verwarm de oven ( 210 ° C ) .
Breek en meng Eeiren.
Voeg volgende ingrediënten toe en meng : Tarwebloem , suiker, Bakpoeder, Zout, Boter en Melk.
Laat de pruimen uitdruipen .
Verdeel de Pruimen op de bodem van de taartvorm.
Giet het beslag over de pruimen.Plaats de taartvorm in het midden van de oven ( 210° C ) en bak ongeveer 60min.
Prik ter controle met een mespunt in het midden van de Far. De Far is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.Laat afkoelen .
Verwijder de taartvorm en versier met de in stukjes gesneden sinaasappel .