Pruimentaart

Publié le par Het Vliegende Rest'Orant

Pruimentaart

Eerste recept in het Nederlands............Ik probeer !!!!

Dit recept is een soort van Far met Pruimen.....Een taart van mijn jeugd !!!

Voor 8 mensen :

250 gr Gedroogde Pruimen uit Agen

3 Eieren250 gr bruine Suiker

250 gr Tarwebloem ( U kunt het ook met kastanjebloem bereiden )

250 gr Melk

100 gr gesmolten Boter

1/2 Sinaasappel

2 Zakjes thee

Bakpoeder, Zout

Recept :

Wijk de vorige avond de gedroogde Pruimen in een lichte siroop met de theezakjes en de in stukjes gesneden sinaasappel .

Verwarm de oven ( 210 ° C ) .

Breek en meng Eeiren.

Voeg volgende ingrediënten toe en meng : Tarwebloem , suiker, Bakpoeder, Zout, Boter en Melk.

Laat de pruimen uitdruipen .

Verdeel de Pruimen op de bodem van de taartvorm.

Giet het beslag over de pruimen.Plaats de taartvorm in het midden van de oven ( 210° C ) en bak ongeveer 60min.

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de Far. De Far is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.Laat afkoelen .

Verwijder de taartvorm en versier met de in stukjes gesneden sinaasappel .

Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart
Pruimentaart

Publié dans recettes - recepten

Commenter cet article