Mijn Taartiflette
De Tartiflette is een typisch Frans gerecht . Wie naar de Alpen is geweest om te skien kent de Tartiflette . Ik maak mijn Tartiflette als een taart omdat het gemakkelijker en mooier is om het te serveren ......dus het is een Taartiflette
Ingredienten
- Kruimeldeeg 1 rol
- aardappel 1kg
- uien 3 st
- spekblokjes 250gr
- reblochon ( of kaas voor tartiflette ) 1 st
- witte wijn 1/2 glas
- peper
Bereiding
- vewarm de oven 220 C
- schild de aardappelen , snijd in dunne sneden
- peel de uien , snipper in fijne sneden
- fruit de spekblokjes
- voeg de uien toen , bak de mengen roer
- voeg de aardappelen toe , giet de witte wijn tot bruinkleurig
- Rol de deeg uit , bekleed een taartvorm
- bedek de vorm met mengen
- halveer de reblochon , bedek de aardappelen met de reblochon
- bak in de oven 1u om 220 C