Osso bucco op Milanese wijze - Spaghetti met Savooikool
Ingredienten voor 2 mensen :
- Kalf Osso bucco 4 stukken van 200gr ( 2/persoon )
- Wortelen 2s
- Ui 1s
- Sinaasappel 1s
- Witte wijn 1/2 glaasje
- Blik Tomatensaus 1
- Blik Champignons 1
- Spaghetti 100 gr
- SavooiKool 1/4 stuk
- Tarwebloem, Zout, Peper , Rundsbouillontablet
Voorbereiding
- Schil 2 wortelen en 1 ajuin en snijd hen in stukjes
- Pers een sinaasappel
- Open de blikken en giet de champignons af
- Stoof de kool 30 seconden en giet het af
Recept
- Verhit 1 lepel olijfolie in een hoge braadpan
- Braad de Osso Bucco aan de twee kanten tot een mooie bruin kleur
- Haal het uit de pan en gooi olijfolie weg
- Fruit de wortelen en ui in de pan
- Bevochtig met witte wijn en roer
- Voeg de sinaasappelsap , champignons, rundsvleesbouillon en tomatensaus toe
- Meng en kook 1mn
- Giet de Osso Bucco in het mengsel , roer
- Kruid met zout en peper ( let op : rundvleesbouillon is met zout )
- Dek de braadpan af en draai het vuur lager en laat de osso bucco nog even sudderen zodat vlees gaar is ( 1 u )
- Kook intussen de spaghettis beetgaar in gezouten water, Giet af en koel af
- Snipper de savoooikool
Om te serveren
- Fruit de sneden kool in een pan , Voeg de spaghetti toe
- serveer de spaghetti en de Osso Bucco in een bord